portret en evenementen fotograaf Amsterdam

Ik ben Ruud Jonkers en ruim 20 jaar fotograaf. Van jongst af aan was ik al een “kijker” en kon mij verbazen over dingen die andere mensen niet leken op te merken. Als snel groeide de behoefte deze dingen vast te leggen om later aan anderen te kunnen laten zien . Het begon met tekenen maar al snel begon ik te fotograferen. Het begon eerst als een hobby zoals bij velen maar pas later heb ik er uiteindelijk ook mijn beroep van gemaakt. Juist het zien en kunnen vastleggen van dat ene, bijna al weer vergeten moment, maakt mijn beeldverslag bijzonder en dat is gave die een fotograaf beslist moet bezitten.

β€œHet gaat erom dat het beeld de magie van dat moment laat zien.” Zo kan de opdrachtgever het evenement opnieuw beleven en – misschien nog wel belangrijker – het evenement claimen. En hoe kan dat beter dan met creatieve foto’s van de professional achter de camera?

In 1996 studeerde ik af op de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten te Den Haag, afdeling fotografische vormgeving. Sindsdien werk ik voor diverse opdrachtgevers waaronder bedrijven, festivals, vakbladen, dagblad. Ik werk voornamelijk voor de “zakelijke opdrachtgever”. Naast het maken van (bedrijfs) portretten en reportages fotografeer ik evenementen in heel Nederland. Ik vind het belangrijk dat het eindproduct er goed uitziet en besteed daarom ook veel zorg aan de nabewerking zonder dat u heel erg lang op uw foto’s hoeft te wachten. Zelfs bij evenementen waarbij vaak een groot aantal foto’s gemaakt en daarna bewerkt worden zijn de foto’s binnen een paar dagen beschikbaar (eerder kan in overleg).

 Beurzen, Seminars, Congressen, bedrijfsfeesten, openingen; Vol enthousiasme maak ik er mooi verslag van.

 Mijn website www.ruudjonkersfotografie.nl vertegenwoordigt mijn portretfotografie.

 

portret en evenementen fotograaf Amsterdam

Hier ben ik aan het werk tijdens serious request dec 24 2014, mijn primeur op het NOS journaal die avond:Ik ben op het NOS journaal (start at min. 18;47 min)

 

Interview in het magazine van Events: 

portret en evenementen fotograaf Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tip: Ga eens naar naar een fotografiemuseum: www.nederlandsfotomuseum.nl of www.foam.org

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Menu